Lehdistötiedote 20.9.2022

 

Laitilan Puhelin laajentaa toimintaansa
Uuteenkaupunkiin ja koko
Vakka-Suomeen

 

Laitilan Puhelin Osk ja Vakka-Service Oy ovat sopineet yritysjärjestelystä, jossa Vakka-Servicen liiketoiminta siirtyy 1.10.2022 alkaen osaksi Laitilan Puhelinta.

Laitilan Puhelimen liiketoiminta kattaa jo nyt tele-, sähkö- ja automaatioliiketoiminnan. Uusi yritysjärjestely vahvistaa edelleen automaatioratkaisuja ja sähköurakointia sekä asennuspalveluja. Samalla toiminta laajenee teollisuuden kunnossapitopalveluihin mm. IV-huoltosopimusasiakkuuksien ja siihen liittyvien toimintojen kautta, sanoo Laitilan Puhelimen toimitusjohtaja Pasi Mäki.

Vakka-Service Oy on merkittävä toimija talotekniikassa Vakka-Suomessa ja kasvava yhtiö automaatioratkaisuissa myös koko Suomessa. Se työllistää 10 talotekniikan ja automaation ammattilaista. Vakka-Service jatkaa omalla nimellään ja samassa toimipisteessä Uudessakaupungissa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Vakka-Service on jatkossa osa vakavaraista ja perinteikästä yritystä, jolla on selkeä visio ja resurssit laajentaa toimintaa, tuottaa lisäarvoa asiakkaille ja tarjota kehitysmahdollisuuksia henkilöstölle, toteaa Vakka-Servicen hallituksen puheenjohtaja Erkka Jäsperlä. Talotekniikka-ala monipuolistuu voimakkaasti ja laajemmalla kokonaisuudella on parhaat mahdollisuudet menestyä markkinoilla.

Laitilan Puhelin on laajentunut perinteisen teletoiminnan ohessa merkittäväksi suunnittelua, rakentamista ja operointia tekeväksi teknologiayritykseksi; liittyen yritysten sähkö- ja automaatiopalveluihin. Vakka-Service tuo mukanaan huippuasiantuntijoita, vahvan asiakaskunnan ja poikkeuksellista automaatio-osaamista eri yrityssegmentteihin.

Olemme hakeneet osaavaa yritystä palvelemaan laajentuvaa asiakaskuntaamme ja Vakka-Service on Vakka-Suomen parhaita toimijoita.

Laitilan Puhelin panostaa edelleen paikallisuuteen ja paikallisten palveluiden kehittämiseen Vakka-Suomessa teollisuuden ketteränä kumppanina ja toteuttaa tarvittaessa asiakkaiden mukana projekteja nyt myös valtakunnallisesti, jatkaa Pasi Mäki.

Vakka-Servicen hallituksen puheenjohtaja Erkka Jäsperlä kertoo hallituksen pohtineen yhtiön tulevaisuuteen liittyviä vaihtoehtoja pidemmän aikaa, koska yhtiö ja sen toimintaympäristö ovat nopeassa muutoksessa.

Laitilan Puhelimen vahva osaaminen ja resurssit sekä jatkuva kehitys odotetaan tuovan selkeitä etuja asiakkaille ja nyt siirtyville työntekijöille, Jäsperlä jatkaa.

Yritysjärjestelyillä ei ole vaikutusta Vakka-Servicen asiakkuuksiin, jotka jatkuvat kuten ennenkin. Henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pasi Mäki,  pasi.maki@laitilanpuhelin.fi

Hallituksen puheenjohtaja Erkka Jäsperlä,  erkka.jasperla@telmarin.fi

 

Laitilan Puhelin on perustettu 1910. Se suunnittelee, rakentaa ja operoi omistamaansa valokuituverkkoa, toteuttaa sähköurakoita ja -asennuksia sekä kiinteistöjen automaatioratkaisuja. Yrityksen kotipaikka on Laitila ja eri alojen asiantuntijoita on 17 henkilöä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 2 milj. €.
Vakka-Service Oy on monipuolinen paikallinen yritys, joka on perustettu toukokuussa 2010. Yritys sähköistää ja automatisoi sekä huoltaa liike- ja toimistotilat, teollisuuskiinteistöt, julkiset tilat ja taloyhtiöt. Vakka-Service toteuttaa myös aurinkosähköratkaisuja sekä sähköautojen latausasemia ja -kenttiä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 1,3 milj. € ja henkilöstöä on 10.