Kaapelitelevision kanavanumerot muuttuvat 31.8.2021

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot muuttuvat 31.8.2021 siten, että ilmaiskatselussa olevien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelon alusta eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta– ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa. Muutos koskee vain kaapelitelevision asiakkaita.

Samalla ilmaisten teräväpiirtokanavien valikoimaa vahvistetaan jopa viidellä kanavalla: FOX HD, NATIONAL GEOGRAPHIC HD, HERO HD, ALFA TV HD sekä TLC HD.

Tutustu uuteen kanavalistaukseen tästä. Huomioi, että kanavalistaus voi vielä muuttua.

Muutos koskee kaikkia kaapeli-tv -asiakkaita Suomessa. Televisiotekniikka on jatkuvasti kehittynyt ja kuvan laatu parantunut. HD- eli teräväpiirtolähetykset alkoivat kaapelitelevisioverkoissa jo toistakymmentä vuotta sitten. Teräväpiirtokuva on perinteistä tarkkuutta huomattavasti parempi, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin. Muutoksen jälkeen ilmaiskatselussa olevien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta entistä helpommin.

Osalla kotitalouksista on käytössä vanhempi, perustekniikan televisio, joka ei tue teräväpiirtotekniikkaa. Muutos ei kuitenkaan vaadi uuden laitteen hankkimista. Perustekniikan kanavat näkyvät edelleen, mutta niiden kanavapaikat vaihtuvat. Muutoksella ei ole vaikutuksia maksukanaviin.

MUUTOKSET 31.8.2021:

  • Maksuttomat teräväpiirtokanavat siirtyvät alkamaan kanavapaikalta 1, perinteisen tarkkuuden kanavat paikalta 21: Kanavat vaihtavat paikkaa.
  • Kanavat TLC HD, Hero HD ja Alfa TV HD lisätään uusina.
  • Fox HD ja National Geographic HD näkyivät aiemmin vain TV-kortilla, nyt ne muuttuvat ilmaiskanaviksi.
  • Paramount Network HD vaihtaa kanavapaikalle 17 numeroinnin yhtenäistämiseksi. Se on aiemminkin ollut tarjolla ainoastaan teräväpiirtona.

KANAVAHAKU VOI OLLA TARPEEN

Muutos tehdään kaapelitelevisioverkossa tiistaina 31.8.2021 alkaen klo 10. Uudemmat laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan muutoksen jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, tee laitteelle kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.
Huomioi myös, että mahdollisesti tekemäsi jatkuvat tallennukset pitää tehdä uudestaan kanavanumeromuutoksen jälkeen.

Lisätietoja muutoksesta saat asiakaspalvelustamme.

FiCom ry on julkaissut muutoksesta koko TV-foorumin yhteisen tiedotteen. Tiedotteen voit lukea tästä.